Polonia se alătură coaliției internaționale care luptă împotriva ISIS

Polonia a anunţat că se alătură coaliţiei internaţionale conduse de SUA care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

 

Cu toate acestea, ministrul polonez al Apărării  a declarat că gradul  de implicare al țării sale depinde de reacţia NATO faţă de atitudinea Rusiei în zona est-europeană.

„Polonia s-a asociat iniţiativelor cruciale de pe flancul sudic al NATO. Pentru a stabili mai multe detalii … vom continua să purtăm negocieri, sperând că Statele Unite şi NATO ca întreg vor proteja Polonia ţi alte ţări de pe flancul estic (al Europei) cu prezenţa lor permanentă”, a declarat Antoni Macierewicz după o discuţie cu secretarul american al Apărării, Aston Carter la Bruxelles.

Polonia ar putea opera misiuni de recunoaştere şi de antrenare a militarilor din Irak şi Siria, unde luptă coaliţia internaţională condusă de SUA împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic.
Miniștrii Apărării ai statelor membre ale NATO au hotărât la Bruxelles crearea unei noi structuri militare în ţările baltice şi în Europa de Est, pentru a descuraja Rusia în privinţa oricărei iniţiative militare în zonă. Trupe suplimentare ar urma să fie staţionate cel puţin temporar în România, Bulgaria, Polonia şi ţările baltice.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS