Polonia intră în carantină până la mijlocul lui ianuarie | AUDIO

De luni, Polonia intră în carantină naţională până la mijlocul lunii ianuarie. În această perioadă, acolo  vor fi închise toate mall-urile, hotelurile si pârtiile de schi.

Ministrul polonez al Sănătății a avertizat că este posibil un al treilea val al pandemiei de Covid-19 în noul an și le-a cerut polonezilor să fie precauți.

Pentru Anul Nou va fi instituită interdicția de circulație între 7 seara, pe 31 decembrie, și 7 dimineața, pe 1 ianuarie, pentru a preveni răspândirea virusului. Noile restricții se adaugă celor care sunt deja în vigoare.

Restaurantele, cafenelele, cinematografele și teatrele sunt închise. Învățământul se desfășoară online, reuniunile sunt limitate la 5 persoane iar copiii mai mici de 16 ani pot ieși din case numai însoțiți de adulți, în timp ce persoanelor de peste 70 de ani li se recomandă să nu iasă deloc din locuințe.

De asemenea, persoanele care intră în țară în această perioadă, folosind mijloacele de transport public vor fi obligate să rămână 10 zile în carantină.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iulia Nagy
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS