POLONIA: Imobile de tip „escape-room”, închise după un incendiu fatal

Autorăţile poloneze au închis 13 clădiri în care erau organizate jocuri de tip „escape room” după ce cinci tinere au murit, vineri, într-un incendiu izbucnit într-un asemenea imobil, în nordul țării.

Proprietarul casei a fost pus aseară, sub acuzare după ce poliția a descoperit că el a creat special pericolul pentru a spori tensiunea jocului.

Escape room este un joc în care tinerii sunt închiși în încăperi pentru anumite perioade, iar pentru a scăpa, trebuie să rezolve diferite sarcini, nu înainte de a găsi indicii care îi duc spre ieșire.

Privită drept o provocare intelectuală, activitatea a devenit tot mai populară în rândul adolescenților polonezi în ultimii cinci ani.

Autoritățile au verificat la cel puțin 178 de escape room-uri din întreaga țară în weekend și au descoperit că 129 dintre acestea nu îndeplineau standardele minime de sănătate sau de siguranță – transmite DW.

Șeful pompierilor din Polonia a declarat că imobilul în care au murit vineri cele 5 adolescente în vârstă de 15 ani nu avea un traseu de evacuare în caz de urgență.

Procurorii care anchetează moartea tinerelor au ajuns la concluzia că o scurgere de gaze a fost, probabil, cauza incendiului.

Șeful Poliției Poloneze a declarat că înainte de această dramă, alte persoane s-au plâns pe internet de condițiile precare de siguranța ale acestei locații în care se juca jocul, dar nicio reclamație nu a ajuns la cei responsabili.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS