Confidenţialitate

Polonia: A fost inaugurat unul dintre cele mai lungi tuneluri subacvatice din Europa. Este finanțat din fonduri europene | AUDIO

Unul dintre cele mai lungi tuneluri subacvatice din Europa a fost inaugurat în Polonia. Are o lungime de aproape un kilometru și jumătate, e finanțat din fonduri europene și va conecta două insule din nord-estul țării. Până acum, oamenii care voiau să ajungă pe partea continentală a Poloniei erau nevoiți să traverseze cu feribotul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tunelul inaugurat vineri de Polonia va conecta insulele Usedom, Wolin și centrul orașului Świnoujście de restul țării.

Este un important obiectiv de infrastructură al țării, deoarece tunelul va facilita transportul fără întreruperi pentru localnici și turiști, zona fiind un punct important de atracție cu 2 milioane și jumătate de turiști anual.

Până acum, oamenii erau nevoiți să traverse distanța cu feribotul, iar deplasarea era destul de dificila mai ales pentru oamenii care făceau naveta zilnic în scop de serviciu.

Lucrurile se vor schimba radical odată cu tunelul lung de 1.440 de metri, iar traversarea va dura acum doar 2-3 minute.

Proiectul a fost aprobat în iunie 2018 și a fost finanțat cu 162 milioane de euro din fonduri europene.

Investiția totală a fost de 191 milioane de euro. Investiția va facilita în același timp și transportul între Polonia și Germania.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: STUDIU. Singurătatea, mai dăunătoare pentru inimă decât lipsa sportului și lipsa unei diete sănătoase | AUDIO