Polițistul brașovean Marian Godină vrea să-și dea demisia

Polițistul brașovean Marian Godină, cunoscut pe rețelele de socializare pentru postările sale amuzante și care a lansat recent o carte, a anunțat că își va da demisia.

Totul a pornit de la o postare a sa pe Facebook, în care povestea că a avut probleme cu șefii săi pentru că a reținut permisul de conducere unui șofer care conducea o mașină în care se afla și directoarea Crucii Roșii Brașov, Luana Minea.

 În urma acestui scandal, Poliţia Română a început o anchetă în cazul lui Marian Godină. O echipă a Direcției de Control Intern din Poliţia Română s-a deplasat, marţi, la Braşov pentru a verifica situaţia poliţistului Marian Godină, a anunțat Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Polițistul de la Rutieră a scris pe rețeaua de socializare că pe 8 februarie a oprit în trafic un șofer care nu a acordat prioritate unui pieton.

 „M-am prezentat, i-am cerut actele șoferului și i-am spus că i se va reține permisul. În timp ce mă duceam spre mașina poliției, de pe locul din dreapta față a mașinii oprite a coborât o doamnă care a venit la mine și mi-a zis: 
-Stați că nu e chiar așa, stați să negociem că eu sunt directoarea de la Crucea Roșie Brașov și colaborez cu șefii tăi.
-Vă rog să rămâneți în mașină.
Asta a fost singura replica a mea, iar doamna a urcat în mașină.
Era clar că dăduse deja telefoane, dar nu a avut curaj să mă sune careva. Mi-am făcut treaba şi i-am reținut permisul şoferului.”

În urma acestui incident,  poliţistul susţine că a fost chemat de superiorii săi şi luat la rost, acuzat că a avut un limbaj licenţios şi nu s-a prezentat în momnentul în care a cerut documentele la control.

Astăzi, 15.02.2016, am fost chemat la Biroul de Control Intern unde a trebuit să dau explicații pentru comportamentul avut față de şofer. Doamna m-a reclamat că, deşi şoferul m-a întrebat cum mă cheamă, am refuzat să-i spun şi i-am zis pe un ton arogant că scrie pe procesul-verbal cum mă cheamă. Nu sunt dobitoc. Nu a deranjat pe nimeni comportamentul meu. A deranjat că mi-am permis să nu țin cont că doamna are funcție”, a mai scris Godină pe Facebook.

Directoarea Crucii Roșii Brașov, Luana Minea, care este și consilier județean din partea PSD a declarat pentru B1 că „Domnul Godină a inventat un pieton. Noi contestăm în instanță acest lucru, și anume amenda. Eu nu intru într-o polemică cu domnul Godină. Eu îl dau în judecată pentru că nu s-a prezentat și că a fost arogant. Dânsul a cerut actele mașinii. Eu m-am prezentat ca fiind directorul instituției pentru că mașina era înscrisă pe Crucea Roșie. Nu era nicio intimidare. Am intrat în mașină, nu am dat niciun telefon.”

Marian Godină a postat pe rețeaua de socializare și comunicatul de presă al Poliției din Brașov.

Acesta e comunicatul oficial al IPJ Brasov de azi.Curios e că eu am fost chemat de şefi pe data de 08.02.2016 şi…

Posted by Marian Godina on Tuesday, 16 February 2016

 

”COMUNICAT DE PRESĂ
16.02.2016

Cu referire la postarea pe pagina de Facebook a polițistului Marian Godină, vă prezentăm poziția oficială a I.P.J Brașov, relativ la aspectele formulate de către acesta în spațiul public :
În data de 08.02.2016, la Inspectoratul Județean de Poliție Brașov s-a prezentat doamna M.L. pentru a fi primită în audiență de conducerea Inspectoratului. Având în vedere că aspectele ce făceau obiectul reclamației erau de competența Poliției Municipiului Brașov, cererea de primire în audiență a fost declinată spre competentă soluționare la Poliția Municipiului Brașov.
Reclamația a fost înregistrată la IPJ Brașov sub numărul 90223/10.02.2016 și a fost repartizată spre verificare Biroului Control Intern. Doamna care a solicitat audiența a fost primită în audiență de adjunctul șefului Poliției Municipiului Brașov.
În fapt, reclamanta precizează faptul că se afla pasager într-un autoturism care a fost oprit în trafic de un echipaj al Poliției Rutiere Brașov, în data de 08.02.2016 , ora 9.20, pe str. Lungă din Municipiul Brașov. În această calitate, doamna M.L. a reclamat atitudinea necorespunzătoare a polițistului în momentul constatării și aplicării sancțiunii contravenționale a conducătorului auto.
În prezent se fac verificări de natură deontologică în legătură cu aspectele semnalate de către reclamantă.
Fondul problemei îl constituie în fapt comportamentul polițistului, iar sub aspectul aplicării măsurilor legale aceasta s-a făcut cu respectarea legislației în vigoare.
În legătură cu ultima postare a polițistului Marian Godină vom reveni cu un alt comunicat de presă.”

 

Sursă foto: Facebook Marian Godină

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS