Confidenţialitate

Polițiștii verifică documentele copiilor internați la ”Marie Curie” cu sindromul hemolitic uremic

Polițiștii bucureșteni au ajuns astăzi la spitalul ”Marie Curie” din București. Aceștia au ridicat fișele de observație ale celor 11 copii din Argeș internați în ultimele zile cu diagnosticul sindrom hemolitic uremic. Oamenii legii stau de vorbă și cu părinții copiilor.

Anchetatorii au solicitat spitalului și documentele privind copilul de 11 luni, care a decedat pe 4 februarie în urma unei infecții grave cu bacteria E.coli.

”Au venit patru ofițeri de la Poliția Capitalei pentru a ridica copii după foile de observații ale pacienților veniți de la Argeș și pentru a discuta cu părinții”, a declarat managerul unității medicale Daniel Buzatu.

Între timp, medicii de la ”Marie Curie” anunță că starea de sănătate a majorității copiilor din Argeș este ușor ameliorată.

Unul dintre ei este mai grav față de ziua precedentă.

”Evoluția lor este bună. Un singur pacient este într-o stare mai gravă, dar patru sunt spre ameliorare, iar ceilalți șase sunt în secție cu o evoluție bună”, a precizat Daniel Buzatu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Victor Strâmbu a declarat ieri că nu este vorba despre un focar epidemic în cazul copiilor din județul Argeș diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic, internați la Spitalul ‘Marie Curie’ și la Institutul de Boli Infecțioase ‘Matei Balș’.