Confidenţialitate

Polițiștii locali din Bacău cer spor pentru scrisul la tastatură sau statul îndelungat pe scaun | AUDIO

Polițiștii locali din Bacău cer spor pentru condiții vătămătoare de muncă. Mai exact, 5 zile în plus la concediul de odihnă pentru faptul că scriu prea mult la tastatură și stau prea mult pe scaun și, ca urmare, ar putea dezvolta anumite afecțiuni. Ei au primit deja buletine de analiză în acest sens de la Direcția Județeană de Sănătate Publică Bacău. Dar decizia finală aparține Consiliului Local.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cererea conducerii Poliției Locale Bacău se referă la toți angajații. Chiar și la cei care fac teren sau la șoferi. Purtătoarea de cuvânt a primăriei Bacău, Andreea Negru.

„Sunt buletine de determinare diferite pentru fiecare compartiment din cadrul Poliției Locale Bacău în care se stabilește pentru fiecare compartiment care sunt condițiile vătămătoare”, a spus Andreea Negru, purtătoare de cuvânt a primăriei Bacău.

Liliana Nicolae: Și pentru fiecare departament sunt astfel de condiții?

Andreea Negru: „Există buletine diferite”.

Banii pentru cele 5 zile suplimentare de concediu vor veni de la Consiliul Municipal

Nu se știe, deocamdată, numărul de angajați ai Poliției locale care ar putea primi sporul cerut. Cert e că banii necesari pentru 5 zile suplimentare de concediu vor fi de la Consiliul Municipal, în subordinea căruia se află Poliția.

„Aceste buletine atestă faptul că în activitatea lor există condiții vătămătoare. Noi înaintăm cererea dumnealor către Consiliul Local care va delibera asupra oportunității acordării celor cinci zile libere”, a explicat purtătoarea de cuvânt a primăriei Bacău, Andreea Negru.

Am contactat și Direcția de Sănătate Publică Bacău pentru a afla ce a stat la baza eliberării buletinelor de analiză, dar nu am primit încă un răspuns.

Există un precedent, funcționarii din Primăria Cluj-Napoca primesc un spor de 15% pentru un presupus risc de obezitate, cauzat de statul la birou.

România este printre țările din Uniunea Europeană cu cele mai multe sporuri la salariile bugetarilor și a fost, deseori, criticată pentru asta. În 2020 statul a plătit angajaților din sistem 25 de miliarde de lei pentru sporuri, prime, premii și alte indemnizații.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Liposucții, implant de păr sau botox, doar câteva dintre avantajele de care pot beneficia cu discount membrii Sindicatului Democratic al Polițiștilor | INTERVIU