Confidenţialitate

Polițiștii au prezentat filmul intervenției în cazul luării de ostatici de la Onești | AUDIO

Adjunctul Poliției Române, șeful SIAS – forțele speciale ale Poliției – dar și alți oficiali au prezentat filmul tragediei de luni de la Onești și al intervenției.

6 apeluri la 112 și 5 ore de negociere – sunt doar câteva statistici.

“Primul apel la 112 a fost efectuat la ora 11:47, despre un bărbat care sesiza că are o problemă din cauza unui litigiu. Primul echipaj a ajuns la fața locului la 11:52. (…)

Negociatorul era liber și a fost chemat de urgență la serviciu. Deși era în timpul liber, s-a prezentat într-un timp foarte scurt. Mai este un negociator, care era în concediu medical”, au transmis oficialii Poliției.

După două ore și jumătate de discuții între negociatorul IPJ Băcău și agresor, atacatorul celor doi muncitori s-ar fi calmat, pentru că unul dintre polițiștii implicați i-ar fi adus documentul cerut de acesta, a explicat șeful SIAS, chestorul Alexandru Scurtu.

Însă, chiar atunci, unul dintre muncitorii secrestrați l-ar fi lovit cu piciorul pe bătrân:

Este foarte important acest moment. În decursul procesului de negociere, reușisem să-l stabilizăm și începuse să coopereze. La 16.55 s-a produs un declic. Din informațiile avute, una dintre victime a vrut să-l atace pe agresor, moment în care acesta a devenit foarte violent, lovind în stânga și în dreapta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Polițiștii au vorbit și cu soția agresorului, care declarase că își susține soțul.

Atacatorul s-a aflat la un moment dat pe balconul apartamentului, la vedere, așa că șeful SIAS a fost rugat să explice de ce un lunetist nu a intervenit.

La o distanță de 25, la un calibru 7,62 X 51, forța de penetrare este foarte mare. Nimeni n-ar fi riscat să folosească lunetist la distanța aceea. Geamurile erau negre, murdare. Vizibilitatea în interior era doaor cea legată de apropierea lui de balcon.

Poți să folosești flashbang-urile dacă ai deschisă starea de acces.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Adjunctul Poliției, chestorul Florentin Brăcea a admis că la intervenția soldată cu 2 morți s-au făcut greșeli, iar ancheta continuă.

Vă asigur că cei ce au greșit, cu siguranță vor plăti.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.