Confidenţialitate

Polițiști de frontieră, înjunghiați de traficanții de migranți în timpul unei intervenții pe Autostrada Timișoara-Arad | AUDIO

Incident grav pe Autostrada Timișoara – Arad, noaptea trecută. Doi polițiști de frontieră au fost înjunghiați de traficanții de migranți în timp ce încercau să oprească mai mulți transfugi să se urce într-un tir. Două dintre călăuze au fost deja capturate, dar agresorul oamenilor legii este în continuare dispărut.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Polițiștii de frontieră erau în misiune și făceau o pândă în zona unei parcări de tiruri de pe autostrada, între Timișoara și Arad. Înainte de ora 4:00, agenții ascunși în vegetația din zonă au observat un grup de migranți, 13-14 la număr, însoțiți de trei călăuze, care se pregăteau să se urce într-un autotren. Pe când se pregăteau să intervină, una dintre călăuze, un afgan, a dat peste ei. S-a speriat, a scos un cuțit și a început să îi lovească. A reușit să-l înjunghie pe unul dintre polițiști în umăr, iar celuilalt i-a aplicat 4 lovituri, în gambă, în pulpă, în zona fesieră și la nivelul unui genunchi. După care a fugit.

În ajutorul celor răniți au sărit imediat alți agenți care au scos armele și au tras mai multe focuri de armă în aer. Polițiștii au reușit să captureze opt migranți și pe una dintre cele trei călăuze și au dat alarma. Au fost mobilizați peste 80 de polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră.

Au fost aduse mai multe echipaje cu camere de termoviziune și drone, care au început căutările pentru a-i depista pe fugari. În urma cu o oră a fost depistată și a doua călăuză, dar și o femeie care făcea parte din grupul migranților care au reușit să fugă. Transfugii aveau permise de muncă și sunt din Congo, Nepal, Siria și Afganistan.

Agenții răniți au ajuns la spital în Timișoara pentru îngrijiri și sunt în afara oricărui pericol. Ei au fost externați în cursul acestei zile. Polițiștii de frontieră au anunțat că au cerut și prezența unui elicopter.

Un aparat de zbor al Inspectoratului General de Aviație se va alătura și el în următoarele ore agenților din teren. Este însă pentru prima oară când polițiști de frontieră sunt răniți într-o astfel de misiune de combatere a migrației ilegale. Cercetările în acest caz se fac pentru ultraj, loviri sau alte violențe și trafic de migranți.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește și: Al doilea suspect în cazul crimei de la Sibiu, prins în Irlanda de Nord și adus în țară | VIDEO