Confidenţialitate

Craiova: Polițist de la serviciul pentru acțiuni speciale, reținut pentru trafic de influență | AUDIO

Un polițișt de la serviciul pentru acțiuni speciale din Craiova a fost reținut pentru trafic de influență. Acesta ar fi luat șpagă pentru a interveni, pe lângă colegi ai săi, în favoarea unui bărbat cercetat pentru infracțiuni rutiere. A fost prins în flagrant.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Polițistul este acuzat că în ianuarie 2023, când era agent la Secția 5 din Craiova, ar fi cerut 4.000 euro de la un martor denunțător pentru a-l ajuta să scape de dosarul penal în care era cercetat pentru infracțiuni rutiere și să-si recapete mai repede permisul de conducere. În acest sens, agentul urma să intervină pe lângă un alt polițist de la Secția 5, care avea în lucru dosarul.

Din ianuarie și până în august 2023, polițistul a primit de la denunțător, în mai multe tranșe, 3.700 euro.

Pe 6 februarie, anul acesta, spun procurorii, conform înţelegerii anterioare, martorul-denunţător i-a dat polițistului 400 de euro. Banii au fost găsiți în mașina agentului în timpul unui flagrant.

În aceeași zi, bărbatul care acum lucrează la SAS, i-a cerut aceluiaşi martor-denunţător 500 de euro, pentru a interveni pe lângă un politist de la Rutieră care instrumentează un alt dosar penal în care se fac cercetări față de acelaşi martor-denunţător.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Dosarul White Tower: 5 persoane – inclusiv directorul adjunct al Direcţiei de Dezvoltare Urbană şi un şef serviciu de la Primăria Ploiești – au fost reținute | AUDIO