Confidenţialitate

Poliția și Direcția Copilului din Vaslui au început anchete după ce 3 adolescenți cu dizabilități ar fi fost abuzați sexual

Poliţiştii din Vaslui şi Direcţia pentru Protecţia Copilului au deschis anchete în cazul a trei adolescenţi cu dizabilităţi dintr-un centru de plasament din Bârlad, care ar fi fost abuzați sexual de un bărbat de 47 de ani, în schimbul unor sume de bani sau dulciuri.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Vaslui, ancheta în acest caz a fost declanșată în urma unei sesizări făcute de un bărbat din Bârlad, care a reclamat că trei adolescenți, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, ar fi fost violați de un bârlădean de 47 de ani, relatează MEDIAFAX.

Astfel, în plângere se arată că adolescenţii – trei băieți cu dizabilități, internați într-un centru de plasament – ar fi fost abuzați sexual într-o casă părăsită. În schimbul presupuselor favoruri sexuale, adolescenții primeau sume modice de bani sau dulciuri.

“În acest caz, s-a întocmit dosar penal, urmând ca încadrarea juridică a faptei să se facă după ce presupusele victime vor fi supuse unui examen medico-legal”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

La rândul lor, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui au deschis propria anchetă internă, așteptând însă concluziile polițiștilor.