Poliția Rutieră din Satu Mare nu lucrează în intervalul 22.00-6.00

Poliţiştii din Satu Mare sunt în slujba cetăţeanului, dar cu program redus.

Ofiţerii de la Judiciar, care au în lucru crime sau tâlhării, au program de funcţionari la ghişeu şi pleacă acasă la ora 16:00.

Iar seara, pe drumurile din judeţ, şoferii îşi pot face de cap. După ora 22:00, nu mai iese în stradă niciun agent de la Rutieră. Motivul? Şefii Inspectoratului vor să facă economie.

Controversatul ordin, care are şi numărul 666, a fost emis de IJP Satu Mare în luna martie.

Există şi o explicaţie: sunt prea puţini poliţişti, iar instituţia nu vrea să plătească ore suplimentare, pentru a face economie.

Deşi şefii Inspectoratului se laudă că sunt mai eficienţi de când muncesc mai puțin, mai multe cazuri de crimă produse recent în Satu Mare au încă autor necunoscut. Cel mai cunoscut este al unei actriţe ucise pe malul Someşului, la finalul anului trecut.

„În intervalul orar 22.00-06.00, au avut loc doar 7,5% din totalul evenimentelor. Din punct de vedere al constatărilor rutiere, constatările au crescut, înseamnă că am fost eficienţi, înseamnă că lumea este de acord cu acest program de lucru”, a spus Vlad Florentin, şeful IPJ Satu Mare.

Singurii încântaţi de lipsa poliţiştilor pe timp de noapte sunt şoferii.

„Sincer să vă spun, noi nu simţim lipsa lor niciodată”, spune un șofer.

Singurii poliţişti care îi protejează pe cetăţeni pe timp de noapte în Satu Mare sunt agenţii de la Ordine Publică. Cei de la Judiciar şi Rutieră lucrează suplimentar doar în cazul în care sunt anunţaţi de o infracţiune ori un accident cu victime.