Poliţia Română: E posibil ca traficul să se aglomereze pe DN 1 şi pe A2

Poliţiştii atrag atenţia că, în următoarele ore, este posibil ca traficul să se aglomereze pe DN 1 Ploieşti – Braşov şi pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, în condiţiile în care numeroşi turişti vor pleca în minivacanţa de 1 Mai.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt probleme majore în ceea ce priveşte fluenţa circulaţiei rutiere pe drumurile naţionale importante şi pe autostrăz, însă atrage atenţia că, în următoarele ore, este posibil ca traficul rutier să se intensifice pe DN1 Ploieşti – Braşov şi pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, ca urmare a plecării turiştilor în minivacanţa de 1 Mai.

Poliţiştii le recomandă şoferilor ca pentru evitarea aglomeraţiei de pe DN1 să utilizeze variantele alternative: DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele, către Braşov şi DN7 Bucureşti – Bâldana, DN 71 Bâldana – Târgovişte – Fieni – Sinaia.

”În zona Bran – Moeciu se poate ajunge pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, DN73 Piteşti – Braşov, mult mai uşor decât pe traseul DN1 Bucureşti – Ploieşti – Predeal – DN73A Predeal – Râşnov – DN73 Râşnov – Bran – Moeciu”, precizează Poliţia.

Pe Autostrada Soarelui poate să apară aglomeraţie în staţia de taxare de la Feteşti.

”Pentru evitarea situaţiilor neplăcute cauzate de numărul mare de şoferi care doresc să plătească taxa respectivă la casele staţiei, în sistem cash, recomandăm ca plata să se facă prin sistemele electronice. În acest sens, precizăm că taxa se poate plăti şi prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577, sau la benzinăriile de pe autostradă. Şoferii trebuie să ţină seama că pot trece prin staţie liber, cu condiţia ca taxa să fie plătită ulterior, până a doua zi, la ora 24.00”, mai precizează Poliţia.

În perioada minivacanţei de 1 Mai, Poliţia Rutieră va acţiona cu numeroase echipaje şi aparatele radar pe toate drumurile importante şi le recomandă şoferilor să fie prudenţi şi responsabili.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS