Confidenţialitate

Poliția Locală Sector 1, vizată de o anchetă DNA privind achiziția de echipamente

Procurorii DNA fac percheziţii, joi, la două sedii ale Poliţiei Locale Sector 1, într-un dosar privind nereguli în legătură cu achiziţii publice de echipamente. Primăria Sectorului 1 transmite că a pus la dispoziția procurorilor toate documentele necesare.

DNA verifică încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale. Patru locații au fost percheziționate de procurori, potrivit unui comunicat.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale. În cursul zilei de 19 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza municipiului București, din care două sunt sediile unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale”, transmite DNA.

Ulteiror, Primăria Sectorului 1 a transmis că intenționează să colaboreze cu Direcția Națională Anticorupție și a pus la dispoziția procurorilor toate documentele cerute de aceștia:

„Având în vedere informațiile din mass-media privind perchezițiile procurorilor DNA care au avut loc la sediul Poliției Locală Sector 1, vă comunicăm faptul că Poliția Locală Sector 1 a pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele solicitate, colaborăm cu DNA în această investigație. Dacă vreun angajat al administrației locale este implicat în practici nelegale nu vom ezita să luăm măsurile care se impun, inclusiv desfacerea contractului de muncă și sesizarea autorităților competente.”

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea