Poliția din Timiș explică situația agentului care acuză că a fost obligat să îndeplinească un “plan de amenzi”

Poliția din Timiș vine cu explicații după concedierea unui polițist care a acuzat presiuni din partea superiorilor pentru a da amenzi în perioada stării de urgență.

Printre motivele demiterii ar fi că bărbatul a fost anchetat disciplinar de șase ori în ultimul an, iar o dată s-ar fi prezentat în Comisia de Disciplină cu arma din dotare.

Explicațiile Poliției din Timiș vin la câteva zile de la demiterea polițistului.

Este vorba de Kovacs Valer, un lider de sindicat, care a trimis o scrisoare deschisă către premierul Ludovic Orban, în care reclama presiuni din partea șefilor pentru a amenda populația în baza ordonanțelor militare.

Reprezentanții Poliției din Timiș spun că agentul a încălcat de șase ori statutul polițistului și codul de etică în ultimii doi ani și că a fost sancționat disciplinar.

Trei dintre aceste sancțiuni au fost în timpul stării de urgență.

Nu precizează însă cu ce a greșit exact polițistul.

Despre demitere, spun că a venit din cauza îndeplinirii neglijente a îndatoririlor de serviciu – și menționează în acest sens că bărbatul s-a prezentat la comisia de disciplină, unde a fost citat, cu armamentul asupra lui.

În timp ce șefii săi vorbesc de un comportament nedemn și ireconciliabil cu profesia de polițist, agentul Kovacs Valer susţine că a fost destituit în timp ce era în concediu medical, iar cercetarea disciplinară a fost făcută fără a i se acorda dreptul la apărare.

El mai spune că a vrut să tragă un semnal de alarmă privind amenzile, pentru că erau colosale în raport cu veniturile din România.

Curtea Constituțională a declarat ulterior amenzile neconstituționale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS