Confidenţialitate

Poliţia britanică a instalat bariere noi în jurul Castelului Windsor

Poliţia a instalat bariere noi în jurul Castelului Windsor, una dintre reşedinţele reginei Elizabeth a II-a, pentru a spori măsurile de protecţie la o săptămână după ce un bărbat a ucis patru persoane într-un atac comis în apropiere de Parlament, în centrul Londrei, relatează Reuters.

Măsurile suplimentare au venit după o revizuire a securităţii la Windsor, cel mai vechi şi mai mare castel locuit din lume, aflat la aproximativ 30 de kilometri vest de capitala Marii Britanii, a anunţat poliţia.

„Deşi nu există informaţii care să sugereze o ameninţare precisă vizând Windsor, evenimentele recente de la Westminster subliniază clar nevoia introducerii unor măsuri suplimentare de securitate”, a spus reprezentantul Poliţiei din Thames Valley, Dave Hardcastle.

„Poliţia consideră că este proporţional şi necesar să implementeze măsuri suplimentare de securitate pentru a apăra şi mai mult şi a susţine publicul şi (ceremonia de – n.r.) schimbare a gărzii”, a adăugat el.

Noile bariere au fost instalate înainte de ceremonia de schimbare a Gărzii ce are loc în fiecare miercuri şi cadrul căreia militari defilează în orăşelul Windsor înainte de a merge la castel.

Ceremonia atrage numeroşi turişti. De altfel, circa 1,3 milioane de oameni vizitează anual castelul.