Confidenţialitate

Poliția a deschis o anchetă, după incidentul de la Institutul Marius Nasta din Capitală

Cercetările în cazul incidentului de la Institutul Marius Nasta sunt făcute de poliţişti de la Secţia 18, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Şi pompierii au revenit luni la locul incidentului pentru verificări, după ce, duminică seară, au fost alertați în legătură cu o degajare de fum produsă în unitatea mobilă de terapie intensivă.

7 pacienți erau internați acolo. Ei sunt în continuare în spital, 4 la terapie intensivă, 3 pe secții și toți au nevoie de oxigen.

Datele preliminare arată că nu ar fi fost vorba de un incendiu.

Managerul Institutului Marius Nasta din București, Beatrice Mahler, spune că medicii care au sunat la 112 au observat flăcări și fum la un ventilator extern al unității mobile de terapie intensivă, dar flăcările s-au stins repede și nimeni nu a fost în pericol.

Cei 7 pacienți aflați în unitatea mobilă de terapie intensivă au între 52 și 65 de ani. Este vorba despre două femei și 5 bărbați, internați în spital în urmă cu aproape o săptămână. Ei au fost mutați, începând de vineri, în tirul amenajat ca secție mobilă de ATI în curtea spitalului, după ce această unitate mobilă fusese redeschisă după dezinfecție.

Doar 4 dintre pacienti mai sunt la terapie intensivă, dar toți sunt depedendenți de oxigen. Pompierul angajat la Institutul Marius Nasta se afla de 6 luni în concediu, mai spune managerul Beatrice Mahler.

Pompierii încearcă să afle ce anume a provocat incidentul de la Institutul Marius Nasta. Ei nu au mai găsit flăcări în momentul în care au ajuns la fața locului și iau în calcul inclusiv ipoteza ca fumul sesizat de medici să fi fost de fapt aburi.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea