Confidenţialitate

Politehnica timişoreană începe înscrierile pentru admiterea de toamnă

Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) începe, sâmbătă, înscrierile online pentru sesiunea de admitere de toamnă, pe locurile rămase neocupate, iar de luni, înscrierile se pot face şi fizic, în centrele de admitere deschise la nivelul fiecărei facultăţi.

Absolvenţii de liceu care nu au putut participa la sesiunea de admitere din vară sau nu au fost admişi acolo unde îşi doreau, precum şi cei care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă, au acum o nouă şansă de a fi admişi la una dintre facultăţile UPT, potrivit unui comunicat.

Numărul de locuri rămase neocupate, defalcat pe facultăţi şi domenii de licenţă, poate fi consultat pe pagina web a Universităţii Politehnica Timişoara, în secţiunea dedicată admiterii.

Înscrierea la concursul de admitere pentru anul universitar 2021-2022 se realizează online, folosind aplicaţia dedicată Enroll.

Pe platforma de înscriere se introduc datele personale ale candidatului, informaţiile privind pregătirea sa, se încarcă documentele necesare la dosarul de înscriere, se achită taxa de înscriere şi se transmite online dosarul către comisia de admitere.

Pentru Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale, la care admiterea se face prin concurs cu probe de verificare a cunoştinţelor, înscrierile se fac până în data de 10 septembrie, concursul de admitere va avea loc în data de 13 septembrie, iar între 14 – 16 septembrie vor avea loc trei runde de confirmări.

În cazul celorlalte facultăţi (domenii), la care admiterea se face prin concurs de dosare, precum şi în cazul învăţământului la distanţă sau cu frecvenţă redusă, înscrierile se fac până în data de 13 septembrie, ora 14.00, când va avea loc şi concursul de dosare. Între 14 – 16 septembrie vor avea loc rundele de confirmări, iar rezultatele finale, pentru toate tipurile de admitere, vor fi publicate în data de 16 septembrie, ora 20.00.