Podul de la Agigea, închis timp de două săptămâni

Centrul Infotrafic anunță că traficul rutier pe podul de la Agigea ( DN39, județul Constanța) a fost oprit, începând de duminică noapte, de la ora 00.00.

Măsura este în vigoare, potrivit informațiilor obținute de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, până în data de 25 mai 2017 și are ca principal scop pregătirea podului pentru circulația din sezonul estival.

Potrivit drumarilor, închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului.

Centrul Infotrafic anunță că în perioada în care podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat pe noul pod (Podul Apolodor), aflat la o distanță de 2,8 km. Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este următoarea:

-nodul rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) – A4 (intrare port Constanţa Sud) – podul nou peste Canalul Dunăre – Marea Neagră – bretea acces la DN39A – DN 39A – DN39 (Eforie Nord – Agigea).

După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricții de circulație, pe întreaga durată a sezonului estival. În cazul în care vremea va fi favorabilă (fără vânt puternic) și va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS