Confidenţialitate

Stare de urgență în statul Maryland, după ce o porțiune a podului din Baltimore, lovit de un cargobot, s-a prăbușit | VIDEO

Operațiune de salvare în desfășurare în Statele Unite. O porțiune a podului Francis Scott Key din Baltimore, Maryland, s-a prăbușit după ce o navă ă de mari dimensiuni s-a ciocnit de acesta, marți dimineața, devreme. 20 de muncitori și mai multe vehicule au căzut în apele râului Patapsco, transmite Departamentul de Pompieri din Baltimore, conform BBC.

UPDATE 08:30. Cel puțin șase muncitori, dați dispăruți

Cel puțin șase persoane sunt încă date dispărute. Se crede că este vorba despre membri ai unei echipe de muncitori care lucrau pe pod în momentul prăbușirii acestuia.

Alte două persoane au fost recuperate din apă, iar una dintre ele se află în stare gravă, potrivit BBC.

UPDATE 16:07. Guvernatorul statului Maryland: „Ancheta preliminară indică un accident”

Guvernatorul statului Maryland, Wes Moore, a declarat că ancheta preliminară privind prăbușirea podului Key Bridge din Baltimore „indică un accident”.

„Ancheta preliminară indică un accident. Nu am văzut nicio dovadă credibilă a unui atac terorist”, a declarat el marți reporterilor în cadrul unei conferințe de presă.

UPDATE 15:55. Nava fost inspectată de 27 de ori și a avut 2 „deficiențe”, arată înregistrările

Nava de containere „Dali” a fost inspectată de 27 de ori de la construcția sa în 2015, iar de atunci a avut două „deficiențe”, potrivit înregistrărilor Sistemului electronic de informații privind calitatea transportului maritim (Equasis).

UPDATE 15:40. Operațiunile de căutare și salvare continuă

O investigație privind ceea ce s-a întâmplat este în curs de desfășurare, dar accentul rămâne pus pe operațiunile de căutare și salvare. Olszewski a declarat Johnny Olszewski, directorul executiv al comitatului Baltimore că „cele mai recente informații” ale județului sunt că există „cel puțin șapte persoane care sunt afectate”.

„Condițiile sunt dificile. Vorbim despre un port cu un canal adânc”, a spus Olszewski.

Operațiunile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare, în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore, Maryland, marți dimineață, a declarat Johnny Olszewski, directorul executiv al comitatului Baltimore.

UPDATE 15:35. Nava Dali a fost implicată într-un incident în Belgia în 2016, spun autoritățile portuare

Nava cargo Dali care a lovit marți podul Francis Scott Key din Baltimore a fost implicată într-un „incident” în portul Anvers din Belgia în 2016, au confirmat autoritățile portuare, conform CNN.

UPDATE 15:30. Casa Albă „monitorizează îndeaproape” incidentul

Casa Albă „monitorizează îndeaproape” prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore, a declarat un oficial al Casei Albe pentru CNN.

UPDATE 13:12. „Nu există niciun indiciu că ar fi vorba de terorism” – șeful pompierilor

„Nu există absolut niciun indiciu că este vorba de terorism”, spune șeful pompierilor, despre nava care s-a izbit de podul din Baltimore.

El adaugă că nu există niciun indiciu că a fost ceva intenționat.

Serviciul nostru de informații criminale lucrează cu FBI și cu alte agenții federale și de stat pentru a obține toate informațiile pe care le avem”, a mai spus el.

UPDATE 12:43. Căutările vor continua o perioadă de timp – șeful poliției

„În acest moment, suntem încă într-o postură activă de căutare și salvare și vom continua să fim în această postură pentru o perioadă de timp”, spune șeful poliției.

El a mai spus că echipajele de salvare caută într-o zonă destul de mare, care include suprafața apei, zone subacvatice, precum și puntea navei „Dali”.

UPDATE 12:39. Două persoane scoase din apă, una în stare gravă

Șeful poliției din Baltimore, James Wallace, a declarat că două persoane au fost salvate din apă.

„O persoană a refuzat serviciul și a refuzat transportul, în esență, acea persoană nu a fost rănită”, a declarat șeful poliției din Baltimore, James Wallace.

„Cu toate acestea, a existat o altă persoană care a fost transportată la un centru local de traume și care se află într-o stare foarte gravă”, a mai precizat Wallace, conform BBC.

UPDATE 12:14. Guvernatorul statului Maryland a declarat stare de urgență

Guvernatorul Wes Moore a declarat stare de urgență în Maryland în urma prăbușirii podului Francis Scott Key.

El a spus că va rămâne în strânsă legătură cu entitățile federale, statale și locale care desfășoară eforturi de salvare.

UPDATE 12:00. Departamentul de transport din SUA anunță că sprijină echipajele de salvare

Secretarul american al Transporturilor, Pete Buttigieg, tocmai a dat publicității următoarea declarație, în care spune că oferă sprijinul departamentului său autorităților locale.

„Am vorbit cu guvernatorul Moore și cu primarul Scott pentru a le oferi sprijinul USDOT (United States Secretary of Transportation) în urma lovirii vasului și prăbușirii podului Francis Scott Key. Eforturile de salvare sunt în continuare în curs de desfășurare, iar șoferii din zona Baltimore trebuie să urmeze îndrumările locale privind devierile și intervenția”.

UPDATE 11:50. Temperatura apei când nava s-a ciocnit de pod era de – 1 grad Celsius

Kevin Cartwright, directorul de comunicare al Departamentului de Pompieri al orașului Baltimore, a precizat că temperatura din jurul portului atunci când nava s-a ciocnit de pod – unde o echipă de scafandri desfășoară operațiuni de căutare și salvare – era de -1 grad Celsius.

UPDATE 10:50. O echipă de scafandri acționează pentru localizarea persoanelor căzute în râu

„Echipa de scufundări și salvare a ajuns la fața locului pentru a localiza persoanele” în apă, transmite departamentul de pompieri al orașului Baltimore pentru CBS News.

UPDATE 10:45. Nu există răniți în rândul echipajului navei, spune compania

Compania de transport maritim confirmă că nava sa de containere „Dali”, sub pavilion Singapore, s-a ciocnit de un pilon al podului Francis Scott Key din Baltimore.

Cauza exactă a accidentului nu este încă cunoscută. Toți membrii echipajului, inclusiv cei doi piloți de la bord, sunt în siguranță, a transmis compania maritimă Synergy Marine Group.

„Deși cauza exactă a incidentului nu a fost încă determinată, nava Dali a mobilizat acum serviciul său de intervenție în caz de incident individual calificat”, precizează compania, citată de BBC.

UPDATE 10:41. 20 de muncitori au căzut în râu

Până la 20 de muncitori au căzut în râul Patapsco, în urma prăbușirii parțiale a podului Francis Scott Key, spune șeful departamentului de comunicații al pompierilor din Baltimore.

UPDATE 10:20. Portcontainerul se îndrepta spre Colombo, Sri Lanka

Nava care a lovit podul Scott Key este una de tip portcontainer. Aceasta măsura 300 de metri lungime și era sub pavilion Singapore.

Portcontainerul se îndrepta spre Colombo, în Sri Lanka.

UPDATE 10:00. Șapte persoane se află în apă, spun autoritățile

Este posibil ca muncitorii să se afle în apă, potrivit poliției, după ce podul Francis Scott Key s-a prăbușit

În acest moment nu există rapoarte oficiale privind victime, iar paza de coastă americană și alte agenții ale statului Maryland s-au alăturat operațiunii de salvare și recuperare.

Știre inițială

În jurul orei 1:30, o ambarcațiune de mari dimensiuni s-a izbit de pod, luând foc înainte să se scufunde. Șapte persoane, precum și mai multe vehicule au căzut în apă, potrivit unui videoclip postat pe X.

Autoritatea de transport din Maryland a transmis că toate benzile de pe pod au fost închise complet circulației începând cu ora 2:00.

„Toate benzile sunt închise în ambele direcții pentru un incident pe I-695 Key Bridge. Traficul este deviat”, a postat Autoritatea de Transport din Maryland pe X.

Primarul din Baltimore a precizat că personalul de urgență se află la fața locului și că eforturile de salvare sunt în curs de desfășurare.

 

 

Podul Francis Scott Key are o lungime de aproape 3 km și a fost deschis circulației în 1977. Acesta traversează râul Patapsco, o arteră vitală care, împreună cu portul Baltimore, reprezintă un nod important pentru transportul maritim pe coasta de est a SUA.

Sursa foto: X / Rawsalerts

Citește și: Vladimir Putin admite că atentatul terorist din Moscova a fost comis de islamiști radicali: „Ştim cine a comis această atrocitate împotriva Rusiei. Ceea ce ne interesează este sponsorul” | AUDIO