PNL va încerca să-i convingă pe aleșii PSD să nu voteze propriul guvern

Liberalii vor discuta cu fiecare parlamentar al Puterii pentru a încerca să-i convingă să nu voteze echipa Vioricăi Dăncilă.

Invitat la Interviurile Europa FM, președintele PNL, Ludovic Orban, a recunoscut că învestirea viitorului cabinet PSD -ALDE depinde însă de cum va vota UDMR.

Pentru a obține învestirea, cabinetul Dăncilă are nevoie de cel puțin 234 de voturi.

“Vom încerca să vorbim, dacă mai există oameni care sunt cât de cât, cu capul pe umeri în actuala majoritate, pseudomajoritate parlamentară pentru că sunt oameni cărora le este efectiv rușine de ce se întâmplă în PSD dar încă nu au curajul să se manifeste public.

-Și sperați să nu voteze guvernul…

-Dacă să nu voteze împotrivă, măcar să nu vină la vot pentru că aici este vorba despre formarea unei majorități.

De asemenea, este important ca UDMR -ul să nu voteze. Dacă UDMR-ul nu votează, părerea mea este că acest guvern nu va fi învestit. Dacă UDMR-ul totuși va decide să o sprijine pe Dăncilă, va fi foarte greu de împiedicat învestirea guvernului.  În ceea ce ne privește pe noi vom vorbi cu toți actorii, cu toți parlamenntarii, individual”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Interviurile Europa FM, președintele PNL a explicat că șeful statului a  avut de ales între două rele atunci când a trebuit să decidă dacă o desemnează sau nu pe Viorica Dăncilă premier, anume fie limita criza acceptând propunerea PSD, fie risca să fie suspendat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ludovic Orban spune că, deși a refuzat să înceapă procedurile pentru declanșarea alegerilor anticipate, Klaus Iohannis rămâne candidatul PNL pentru următoarele elegeri prezidențiale, de anul viitor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Interviul integral cu președintele PNL îl puteți viziona pe pagina interviuri.europafm.ro

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS