PNL salută desemnarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de premier

Liberalii salută însărcinarea lui Dacian Cioloş, fost comisar european, de a forma guvernul.

„PNL aşteaptă cu interes prezentarea echipei guvernamentale pe care premierul desemnat urmează să o înainteze Parlamentului. Ştim că misiunea sa nu este una uşoară şi că va trebui să convingă o majoritate parlamentară care să susţină acest Guvern de tehnocraţi. PNL are o serie de priorităţi de guvernare, pe care le-a exprimat de-a lungul timpului, regăsite atât în Parlament în iniţiativele legislative, cât şi în programul de guvernare al PNL, pe care dorim să le agreăm cu noul Cabinet. În acest sens, avem convingerea că atât noua echipă guvernamentală, cât şi programul de guvernare vor fi creionate pentru binele public”, se menţionează într-un comunicat al PNL.

„Am înţeles raţiunea şi necesitatea instalării unui Guvern tehnocrat în acest moment de criză politică şi am trecut peste varianta avansată iniţial privind organizarea de alegeri anticipate”, se mai arată în document.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că soluția agreată cu partidele politice, cu foarte mici excepții, este cea a unui guvern de tehnocrați.

PSD va decide în privinţa Cabinetului Cioloş după ce vede programul şi echipa acestuia, după cum a anunţat președintele formaţiunii, Liviu Dragnea.