PNL: Ministrul Toader ar trebui să demisioneze

Purtătorul de cuvânt al PNL apreciază că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, trebuie să-şi dea demisia după avizul negativ al CSM faţă de propunerea sa de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea.

„După avizul negativ dat de CSM propunerii de revocare a procurorului şef al DNA, Tudorel Toader trebuie să-şi dea demisia, dacă mai are o urmă de onoare. Nici în faţa CSM, Tudorel Toader nu a prezentat niciun motiv temeinic care să impună revocarea conducerii DNA. Dimpotrivă, cu fiecare intervenţie publică se afundă tot mai mult în mocirla acuzaţiilor lipsite de probe la adresa procurorului şef al DNA. A ales să fie în continuare de partea infractorilor. Aşa nu mai poate continua mandatul de ministru al Justiţiei. Trebuie să plece imediat din funcţie!”, a scris Ionel Dancă pe pagina sa de Facebook.

Secţia pentru procurori a CSM a dat, marţi, aviz negativ propunerii ministrului Tudorel Toader, care a iniţiat procedura de destituire a Laurei Kovesi, căreia îi impută un comportament autoritar, nereguli comise de subordonaţi şi lipsa de respect faţă de Parlament şi Curtea Constituţională.

Avizul CSM este consultativ.

Deicizia finală în privinţa revocării Laurei Kovesi îi va aparţine şefului statului. Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis opina că nu există motive temeinice pentru un asemenea demers.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS