PNL depune moțiunea simplă la adresa ministrului Finanțelor Ionuț Mișa

Liberalii vor depune, marţi, la Senat, moţiunea simplă împotriva ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, a anunţat liderul PNL, Ludovic Orban.

S-a aprobat în Biroul Executiv depunerea mâine a moţiunii împotriva ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa. Moţiunea se va depune de grupul parlamentar al PNL de la Senat”, a afirmat Orban.

Liderul PNL a spus că săptămâna viitoare liberalii vor depune o moţiune şi împotriva ministrului Energiei.

Am hotărât de principiu elaborarea şi depunerea în cursul săptămânii viitoare a unei moţiuni împotriva ministrului Energiei, care să radiografieze dezastrul inimaginabil care există în domeniul energiei, atât în ceea ce priveşte devalizarea companiilor din domeniu, în ceea ce priveşte reducerea la maxim a cheltuielilor de investiţii şi de mentenanţă care pun în pericol reţelele principale de transport atât pentru Transelectrica, cât şi pentru Transgaz, de asemenea, lipsa completă a pregătirilor pentru iarnă şi mai ales derapajul grav în domeniul energiei care a dus la creşterea preţurilor la energie electrică, la gaz şi în mod evident în iarna aceasta se va simţi şi creşterea extrem de mare a preţului la energia termică. Ca atare, săptămâna viitoare la Camera Deputaţilor vom depune o moţiune împotriva ministrului Energiei”, a spus Ludovic Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că partidul pe care îl conduce ”respinge categoric toate aberaţiile fiscale pe care le-a prezentat ministrul Mişa” şi a precizat că liberalii vor ataca la Curtea Constituţională (CCR) aceste modificări.

Orban a anunţat că liberalii vor sesiza Avocatul poporului pentru atacarea la CCR a ordonanţelor pe care le va emite Guvernul. ”De asemenea, în cazul adoptării ordonanţelor, iar dacă domnul Ciorbea, cu salariul mărit, nu va catadicsi să atace la CCR, vom ataca la CCR legile de adoptare a acestor ordonanţe, în cazul în care nu vom reuşi să împiedicăm adoptarea lor”, a completat liderul PNL.

Ludovic Orban a anunţat şi că PNL va iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, care va fi depusă la Senat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS