Confidenţialitate

PNL atacă la CCR varianta PSD a legii amânării ratelor la bănci, dar și suspendarea plății utilităților

PNL a atacat la Curtea Constituțională varianta PSD a legii amânării ratelor la bănci, precum și suspendarea vreme de trei luni plății utilităților și a contribuțiilor sociale.

Legile, cu impact economic major, au fost adoptate săptămâna trecută și doar liberalii au votat împotrivă.

În schimb, PSD i-a acuzat pe liberali că, prin sesizarea la Curte, nu fac altceva decât să lovească în români și în firmele românești, conform corespondentului Europa FM la Parlament, Cristian Citre.

Prima lege atacată vizează amânarea plății ratelor la credite până la finalul anului. Deși Guvernul a adoptat deja o ordonanță de urgență care dă posibilitatea celor afectați de criză să își amâne plata ratelor, PSD, ALDE și Pro România au venit cu propria lor variantă în Parlament.

Spre deosebire de OUG-ul guvernului, legea social-democraților dă posibilitatea tuturor, persoane fizice sau firme, indiferent dacă au fost afectate sau nu de criză, să își amâne cu nouă luni plata ratelor la credite. Doar PNL a votat împotriva legii inițiate de PSD, în vreme ce deputații USR s-au abținut.

A doua lege atacată de liberali la Curtea Constituțională vizează suspendarea plății facturilor la utilități – apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile. De asemenea, același proiect prevede suspendarea plății contribuțiilor sociale datorate atât de angajați, cât și de angajatori pentru veniturile din salarii. Acest act normativ a fost aprobat cu voturile tuturor partidelor, cu excepția PNL.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, consideră că atacarea la Curtea Constituţională a măsurilor sociale şi economice iniţiate de social-democraţi şi votate în Parlament loveşte în românii şi în firmele româneşti care acum aşteptau un sprijin real din partea statului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristian Citre