Confidenţialitate

PMB montează primul sistem VAR pe Arena Națională. Cum funcționează sistemul Video Assistant Referee | FOTO

Primăria București montează și pune în funcțiune primul sistem VAR (Video Assistant Referee) pe Arena Națională, a scris Primarul General al Capitalei – Nicușor Dan – pe Facebook.

FIFA, despre sistemul VAR (Video Assistant Referee)

Sistemul VAR a fost inclus în Legile Jocului în ediția 2018/2019, scrie FIFA.

Cum funcționează sistemul VAR

„După ce urmărește reluările televizate, VAR își dă avizul omologului său din stadion prin intermediul căștii purtate de oficialii meciului. Arbitrul de pe teren va semnala apoi, ca de obicei, decizia sau va face o formă dreptunghiulară cu mâinile pentru a semnala fie o revizuire pe teren, fie că decizia inițială a fost modificată. Decizia este apoi afișată și pe ecranele din jurul terenului pentru a comunica spectatorilor decizia finală”, explică Bundesliga.

Nicușor Dan: Tehnologia VAR va fi testată chiar în această lună

„Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Energetica Servicii, montează și pune în funcțiune primul sistem VAR (Video Assistant Referee) pe Arena Națională, sistem folosit deja la meciurile de fotbal de pe marile stadioane ale lumii”, a scris Primarul General al Capitalei.

„Tehnologia, care va permite elucidarea fazelor controversate sau judecate greșit de către arbitrii meciurilor, e o premieră pe cel mai mare stadion din România. Lucrătorii Companiei Municipale Energetica Servicii asigură montajul tuturor componentelor electronice, cablajul fibrelor optice și al sistemului electric care va face operațional întregul sistem VAR”, a explicat Nicușor Dan.

„Tehnologia VAR va fi testată chiar în această lună, în primul meci competițional ce se va desfășura pe Arena Națională, iar mentenanța întregului sistem va fi asigurată de către Compania Municipală Energetica Servicii București, care realizează toate serviciile de întreținere și reparație a tuturor sistemelor de instalații de pe stadion”, a conchis Nicușor Dan.

Sursa foto: Nicușor Dan

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Citește și: Wimbledon 2022: Ons Jabeur, în sferturi