Ploile cuprind treptat întrega țară | Avertizări de la meteorologi

O avertizare meteo cod galben de ploi însemnate cantitativ și intensificãri ale vântului la munte intră în vigoare, luni, la ora 10.00, urmând a fi valabilă până marți, ora 23.00.

Aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzând treptat cea mai mare parte a ţãrii.

În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului Bucureşti), local în Transilvania, precum şi în zonele montane şi submontane, se vor cumula cantitãţi de apã ce vor depãşi local 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp. În zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curburã, se vor cumula cantitãţi de apã pe arii extinse între 30 şi 50 l/mp şi izolat peste 60 l/mp.

Vântul va avea intensificãri, local şi temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, cu precãdere în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, vor fi rafale de peste 70…80 km/h. 

Temperaturile vor scãdea de la o zi la alta, astfel încât la mijlocul sãptãmânii vremea va deveni rece în toatã ţara. La munte, la altitudini mari, trecãtor vor fi precipitaţii mixte.

Luni 23 octombrie, ora 12.00, până  marti,  24 octombrie, ora 18.00, se instituie cod portocaliu de ploi abundente.

Vizate sunt zona deluroasã şi montanã a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa.

În intervalul menţionat, în zona deluroasã şi montanã a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa cantitãţile de apã vor depãşi pe arii extinse 50…60 l/mp şi izolat 80 l/mp.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS