PLOIEȘTI: Cozi la Casa de Pensii și la Agenția pentru ocuparea forței de muncă

În ciuda recomandărilor făcute de autorități, zeci de persoane au mers, luni, la Casa de Pensii și la Agenția pentru ocuparea forței de muncă Prahova, cele două instituții funcționând în aceeași clădire.

Oamenii au intrat pe rând și au așteptat minute în șir, afară, uni doar ca să pună o întrebare, relatează Mediafax.

Directorul AJOFM Prahova a declarat că încă de la prima oră s-a înregistrat aglomerație.

„Încă de săptămâna trecută am luat măsura să intre pe rând. Luni dimineață au fost aproximativ 50 de oameni care aveau nevoie la trei instituții. S-au format trei coloane și au intrat pe rând. Noi avem toate ghișeele deschise, și anume cinci. Am ordonat rândurile, dar se pare că au fost și pensionari care nu au avut urgență”, a precizat Cristina Stoichici.

Potrivit acesteia, cele mai multe persoane au venit pentru vize.

Reprezentanții Casei de Pensii Prahova au precizat că multe dintre persoanele care au fost luni au venit „doar să întrebe”. „Vin cu acte de depus, vin pentru ajutoare de deces. Dar vin și să întrebe”, a declarat Grațiela Chițu, de la Casa de Pensii Prahova.

Luni, în Prahova erau 255 de persoane autoizolate, 79 de persoane carantinate în centre speciale și 19 persoane care au depășit cele 14 zile de autoizolare și au ieșit din monitorizare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS