Confidenţialitate

Ploaie torențială pe A2. Risc de acvaplanare pe mai multe porțiuni

Ascultătorii Europa FM semnalează că pe A2 se circulă cu dificultate din cauza ploii torențiale.

Fotografia a fost realizată de o ascultătoare Europa FM la kilometrul 120 al A2, acesta fiind punctul de unde în acest moment se înregistrarează ploaie torențială care reduse considerabil vizibilitatea.

Conducătorii auto care se deplasează pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa trebuie să ruleze cu prudenţă sporită, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să utilizeze luminile de întâlnire şi să reducă viteza de deplasare, întrucât pe tronsonul kilometric 120 – 144 (Drajna – Feteşti) traficul rutier se desfăşoară îngreunat, în condiţii de ploaie torenţială, vânt puternic şi vizibilitate scăzută.

Instabilitate atmosferică accentuată

Meteorologii au transmis vineri mai multe atenționări meteo care vizează inclsiv județele traversate de A2.

31 de județe sunt sub cod galben de ploi și vijelii. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vineri, până la ora 23:00 vor fi averse torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi izolat grindină, la început în Banat, Crişana şi Maramureş, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei şi în nordul Munteniei.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20 – 25 l/mp şi pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

Pe de altă parte, în intervalul 22 iunie, ora 16:00 – 23 iunie, ora 10:00, va fi în vigoare o informare meteo, conform căreia în Muntenia, Dobrogea şi sud-estul Moldovei vor fi perioade scurte de timp în care local instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi se va manifesta prin intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse torenţiale şi grindină.

Pe arii restrânse vor fi cantităţi de apă de peste 25 – 35 l/mp.

Pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă va continua să ploua local însemnat cantitativ şi în centru şi nord-est.