Ploaia torențială de duminică, într-o poză

Duminică seara, a plouat torențial în București iar cerul a fost luminat de fulgere. Fotograful Octav Drăgan a surpins deasupra Capitalei spectacolul oferit de fulgere într-un montaj foto în care a suprapus 34 de cadre surpinse printr-un obiectiv 24-105 f 4 L, 30 sec, f 9, ISO 100.

Pompierii militari au intervenit în ultimele 24 de ore în 17 județe și în municipiul București pentru înlăturarea efectelor negative generate de vântul puternic și ploile abundente.

În cursul zilei de duminică și pe timpul nopții, la nivel național, au fost emise 59 de atenționări și avertizări hidrometeorologice Cod Galben și Cod Portocaliu de averse, intensificări ale vântului, descărcări electrice, viituri rapide și creșteri de debite.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 62 localități din 17 județe (Argeș, Bacău, Caraș Severin, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Neamț, Prahova, Sibiu, Timiș, Teleorman și Vâlcea).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS