Planul roșu de intervenție, activat în Județul Harghita

ACTUALIZARE: În accident au fost implicați șoferul și 19 pasageri. Două persoane și-au pierdut viața, în timp ce 7 persoane au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare. 11 persoane au refuzat transportul la spital și se află la această oră la sediul primăriei din Tulgheș, unde primesc hrană și ceai cald. Acestea rămân în continuare sub supravegherea echipajelor medicale.

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție după ce în această dimineață, în localitatea Tulgheș, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un microbuz care transporta 20 de persoane.

Accidentul s-a produs pe Drumul Național 15, în județul Harghita în jurul orei 6:20. Un microbuz în care se aflau 20 de persoane s-a răsturnat. Microbuzul efectua o cursă între Cehia (Praga) și Republica Moldova.

Două persoane au murit, anunță echipajele ISU și de ambulanță care au intervenit.

Cel puțin 11 persoane sunt rănite.

Răniții vor fi transportați spre spitale din Toplița și Gheorgheni, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Harghita.

În urma evaluării medicale, dintre răniți deja trei persoane au fost preluate de echipajele de ambulanță și transportate la Spitalul Municipal Toplița.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS