Confidenţialitate

Plantație de cannabis într-o comună din Olt

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Bucureşti, a fost reţinut de procurorii DIICOT, acesta fiind suspectat că a înființat o plantație de cannabis în localitatea Spineni, județul Olt.

În urma unor percheziții efectuate la locuința acestuia, dinn localitatea Spineni, anchetatorii au găsit o cultură „outdoor” de cannabis pe o suprafaţă de 350 de metri pătraţi, cu peste 300 de plante.
De asemenea, în anexele din casă au fost găsite la uscat muguri şi plante de cannabis de aproximativ 10 kilograme.

„În timpul percheziției, a fost descoperită o cultură outdoor de cannabis, formată din 328 plante, iar în anexele imobilului, la uscat, au fost găsite aproximativ 10 kg. de muguri şi plante de cannabis.

De asemenea, au fost descoperite lăzi şi alveole în care ar fi fost crescute iniţial plantele de cannabis, recipiente cu îngrăşământ lichid şi solid, dispozitive pentru stropirea plantelor, precum şi o pompă cu hidrofor pentru udarea plantelor.

Din cercetări a reieșit că plantele ar fi fost cultivate de un bărbat, de 29 de ani, din municipiul Bucureşti, în vederea comercializării ulterioare”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Olt.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează a fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.