Confidenţialitate

Plângere penală pe numele lui Tudorel Toader (AUDIO)

Plângere penală împotriva Ministrului Justiției depusă de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Sindicaliștii cer anchetarea lui Tudorel Toader pentru abuz în serviciu și restricționarea dreptului la reprezentare sindicală.

Ministrul a refuzat în mod abuziv participarea reprezentanților federației la o dezbatere despre acte normative de interes pentru sindicate, reclamă liderii FSANP.

Este un atact extrem de grav la ideea de dialog social și stat de drept, a spus pentru Europa Fm – Sorin Dumitrașcu, liderul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“În data de 24 mai 2018, Tudorel Toader a refuzat în mod abuziv participarea reprezentanţilor FSANP la întrevederea ce a avut loc la sediul Ministerului Justiţiei pentru dezbaterea unor acte normative de interes, limitând astfel exercitarea atribuţiilor de reprezentare şi a mandatului acestora în vederea apărării şi promovării drepturilor şi intereselor profesionale ale membrilor de sindicat. Deşi, în perioada mai 2017 – mai 2018, au fost mai multe runde de negocieri şi mai multe întâlniri oficiale între Tudorel Toader şi reprezentanţii FSANP, ministrul şi-a permis, încă o dată, să dezinformeze cu intenţie opinia publică şi mass-media invocând o aşa-zisă lipsă de calitate a organizaţiei sindicale care a cerut insistent demiterea acestuia pentru incompetenţă şi subminarea sistemului penitenciar”, se arată în comunicat transmis de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.