Confidenţialitate

”Plămânii” uriași din fața Guvernului s-au înnegrit din cauza poluării | AUDIO

Cei doi plămâni uriaşi montaţi vis-a-vis de Guvern  vor fi demontaţi şi trimişi Executivului. Făcuţi din filtre speciale, pentru a imita cât mai bine plămânii adevăraţi, aceştia s-au înnegrit din cauza poluării.

De-altfel, scopul experimentului a fost acela de a arăta autorităţilor nivelul real al poluării din centrul Capitalei. În mai puţin de o lună de la instalarea filtrelor sub forma unor plămâni acestea s-au încărcat de particule toxice. Cătălina Hopârteanu de la Comunitatea Declic, iniţiatorul acţiunii.

”În aceste 30 de zile am văzut, treptat, cum plămânii își schimbă culoarea, semn că aceste filtre hepa care îi acoperă s-au umplut de particule toxice, aceleași particule care se depun și pe plămânii noștri, deși noi nu vedem asta, pentru că poluarea este un inamic invizibil.”

În cadrul acțiunii de marți, membrii Declic vor purta măști de gaz pe față, ca să se protejeze de aerul toxic. De asemenea, vor purta veste cu plămâni înnegriți pentru că – spun ei – deși nu se văd, așa arată și plămânii noștri din cauza aerului pe care îl respirăm.

Acțiunea are loc în cadrul campaniei ”Aer pentru viață!”, în care 22.600 de membri Declic cer Ministerului Mediului modernizarea rețelei de monitorizare a calității aerului și transmiterea datelor în timp real către Agenția Europeană de Mediu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae

Foto: Declic, Facebook