Confidenţialitate

Plafonul pentru programul Prima Casă a fost suplimentat

Băncile vor putea accesa  garanţiile suplimentare alocate programului Prima Casă. Pentru a doua oară în acest an, Guvernul a suplimentat plafonul cu 500 de milioane de lei, iar prioritate vor avea dosarele deja aprobate. Astfel, după cele două suplimentări, plafonul de garantare al acestui program guvernamental în acest an este de 2,69 miliarde de lei.

Statul garantează jumătate dintr-un credit acordat prin programul Prima Casă, astfel că plafonul suplimentar de 500 milioane lei permite acordarea unor credite de 1 miliard de lei.

Acum au primit fonduri suplimentare Banca Românească, Banca Transilvania, BancPost, Bank Leumi, BCR, BRD, CEC Bank, Credit Agricole, Garanti Bank, ING Bank, Marfin Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen şi Unicredit.

Plafonul de garanții pentru acest an al Programului „Prima casă” a mai fost suplimentat , in luna mai, tot cu 500 de milioane de lei. În total, de la lansarea Programului în 2009 și până la inceputul lunii trecute, au fost acordate peste 197.000 de garanții în valoare totală de aporoape 17  miliarde de lei.

În acest moment, rata de neplată de către beneficiarii programului Prima Casă este de 0,3%.

Ministerul Finanţelor lucrează acum la o strategie pe 5 ani pentru acest program, astfel încât toate părţile implicate să îşi poată face planuri pe termen lung.