Pitești: Sute de elevi evacuați în urma unui incendiu

Şase sute de elevi ai școlii numărul 19 Matei Basarab din Pitești au fost evacuați în această dimineață după ce un incendiu a izbucnit la tabloul electric. Echipajele pompierilor au intervenit pentru stingerea incendiului. Instalaţia electrică a fost compromisă iar cursurile au fost suspendate.

Panica s-a instalat după ce a început să iasă fum din panoul electric unde s-a produs scurt circuitul şi apoi a luat foc . Profesorii au sărit cu un extinctor, dar focul era prea puternic și fumul a cuprins rapid toată clădirea. Deocamdată, cursurile școlii au fost suspendate pentru că niciuna dintre clădiri nu mai are curent electric.

 

Simulările organizate de pompierii de la ISU Argeş  prin şcoli au fost puse în practică în această dimineaţă când elevii de clasa a opta care studiază la şcoala unde a izbucnit şi incendiul s-au autoevacuat. Din fericire nimeni nu a fost rănit însă o elevă a ajuns la spital cu atac de panică.

Părinții elevilor din clasa pregătitoare au fost chemați să îi ia acasă din cauza incendiului.  Echipe ale societăţii furnizoare de energie electrică intrevin pentru a verifica întreaga instalaţie şi pentru a înlocui panoul electric. Şcoala nnumărul 19 a fost recent reabilitată în cadrul unui program pe fonduri europene

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS