Confidenţialitate

Ping-pong cu patinoarul din Parcul Romniceanu!

Patinoarul din Parcul Romniceanu nu există în declarațiile primarilor Florea și Firea, dar este în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Primarul Florea spune că e vorba de o eroare materială.

Ieri, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, și Primarul General, Gabriela Firea, au declarat că proiectul patinoarului în Parcul Romniceanu nu există, însă Asociația “În Cotroceni – Oameni, Idei, Povești” – susține că are documentele care arată că proiectul era demarat și urma să fie implementat.

Mai exact, săptămâna trecută, Primăria Sectorului 5 a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, anunțul pentru amenajarea de patinoare temporare în parcurile din Sectorul 5: Parcul Romniceanu, Sebastian, Parcul Ferentari, Parcul Humulești și Parcul Pecineaga.

Primăria a încărcat pe site-ul e-licitatie.ro inclusiv schițele acestor patinoare. Astfel, cel din Parcul Romniceanu urmează să aibă 480 de metri pătrați, și o capacitate maximă  de 110 persoane.

Însă, după aceste dezvăluiri, Primăria sectorului 5 a revenit cu un comunicat scurt și sec: „Dispoziția Primarului Daniel Florea este CLARĂ:

NU SE AMENAJEAZĂ UN PATINOAR ÎN PARCUL ROMNICEANU!!!

Încărcarea documentațiilor în SEAP la data de 5.12.2017, publicate în SEAP în data de 20.12.2017, reprezintă rezultatul unei erori materiale, care a fost deja îndreptată prin adoptarea de către Consiliul Local Sector 5 a hotărârii nr. 206/14.12.2017.”

Amintim, la începutul săptămânii, președintele Ordinului Arhitecților București, Șerban Sturdza, a depus o plângere la Poliție pentru că în parcul Romniceanu se construieste un patinoar fără autorizație, parcul fiind si arie protejată.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, arhitectul Șerban Sturdza a scris – citam – “s-a schimbat modul de lucru. Nu mai e noaptea ca hoții, ci de Crăciun, ca mafioții”.

Șeful Arhitecților bucureșteni i-a cerut primarului Capitalei, Gabriela Firea, să facă ceva pentru a opri distrugerea parcului Romniceanu din cartierul Cotroceni.

Ieri, Primăria Sectorului 5 a transmis – într-un comunicat –  că nu e vorba de vreun patinoar, si a precizat că în parcul Romniceanu a fost dezafectat un loc de joacă, iar în primăvara anului 2018, în acea locație va fi amenajat un loc de joacă modern, pentru că era o zonă de potențial pericol pentru copii.

Si primarul general Gabriela Firea a susţinut că informaţiile referitoare la construirea unui patinoar în Parcul Romniceanu sunt ”o dezinformare”, iar Primaria îşi rezervă dreptul de a se apăra în instanţă împotriva acestei maniere de a comunica public informaţii neadevărate.