Confidenţialitate

Piloții Ryanair intră din nou în grevă. Zborurile spre și dinspre Belgia vor fi afectate | AUDIO

Mai multe curse ale companiei aeriene Ryanair, programate pentru zilele de luni și marți, spre și dinspre Belgia vor fi anulate, transmite Ministerul român de Externe. Piloții companiei aeriene intră din nou în grevă. La protestul de luna trecută, aproape o sută de zboruri au fost anulate.

Peste 25 la sută dintre cursele aeriene ale Ryanair vor fi anulate, adică 40 din 170 de curse programate în fiecare din cele două zile de grevă.

Atât Ministerul Român de Externe, cât și reprezentanții aeroportului Charleroi din Bruxelles le recomandă celor care și-au programat zboruri cu Ryanair pe 14 și 15 august să se intereseze dacă le-a fost anulată cursa. Informații găsesc pe site-ul aeroportului și pe cel al companiei aeriene.

Ryanair susține că i-a contactat prin e-mail pe pasagerii ale căror curse au fost anulate și le-a oferit alte zboruri în oricare din cele două zile sau o reprogramare a cursei înainte ori după cele două zile de grevă. Potrivit Euronews, cei care nu au primit un astfel de e-mail nu se află printre cei cu zboruri anulate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Piloții Ryanair au intrat în grevă pentru că sunt nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă. Sindicatele spun că în perioada pandemiei, piloții au fost nevoiți să accepte reduceri salariale sub amenințarea concedierilor și acuză conducerea companiei aeriene că a creat un sistem pentru a evita indexarea automată a salariilor.

Ryanair neagă acest lucru și precizează că reducerile salariale convenite în pandemie au fost restabilite din aprilie. În plus, amintește că după greva din iulie, le-a oferit piloților belgieni același acord convenit cu celelalte sindicate ale piloților Ryanair din Uniunea Europeană, dar sindicatele nu a dat încă un răspuns.

Sursa foto: Shutterstock