Confidenţialitate

Piloții Lufthansa intră în grevă timp de două zile. Sute de zboruri vor fi anulate

Miercuri și joi piloţii de la Lufthansa vor fi în grevă. Sute de zboruri vor fi anulate. Este a doua grevă de amploare a celui mai mare transportator aerian din Europa, după cea de săptămâna trecută.

Piloţii care asigură zborurile de pasageri ale Lufthansa vor intra în grevă începând din 7 septembrie şi până în 8 septembrie la miezul nopţii, în timp ce greva piloţilor de la Lufthansa Cargo va începe miercuri şi se va încheia vineri la miezul nopţii.

Sindicatul care reprezintă peste 5.000 de piloţi solicită o majorare salarială de 5,5% în acest an şi o crestere automată în funcţie de evoluţia inflaţiei începând din 2023.

În replică, conducerea companiei germane a oferit o majorare cu 900 de euro a salariului de bază pentru piloţii de la Lufthansa şi Lufthansa Cargo.

„Greva poate fi evitată numai dacă echipa de conducere vine cu o ofertă serioasă”, a spus purtătorul de cuvânt al Sindicatului, Matthias Baier.

Citește și: Expert în energie: OUG aprobată de Guvern complică și mai mult lucrurile. Nu rezolvă problema costurilor mari

Foto: Shutterstock