Piese și Mașini: Opel Insignia Grand Sport – Exclusive

E deja a doua întâlnire cu Insignia Grand Sport la Piese și Mașini,pentru că anul trecut Radu Constantinescu a făcut cunoștință cu modelul pe benzină GSi-260CP.

De această dată modelul testat era dotat cu cel mai puternic motor diesel din gamă,un biturbo de 210 cp.

Iar cireașa de pe tort,varianta de echipare Exclusive ,face din limuzina Opel o mașină completa căreia nu prea ai ce să-i reproșezi.

Poate dacă ești un ecologist convins, te poți “încrunta” un pic atunci când auzi sunetul motorului pe motorină,dar pentru un șofer obișnuit ,senzațiile oferite pe drumurile extraurbane ,cuplul maxim de 400nm ,cei 210 cp, cutia automată în 8 viteze și interiorul premium oferit de această echipare,reprezintă doar motive de zâmbete.

Un alt motiv de relaxare la bordul Opel Insigina Gs este spațiul pus la dispoziția tuturor pasagerilor și scaunele cu certificare AGR ,pentru o postura sănătoasă și confortabilă în fotoliile limuzinei Opel.

Un alt plus al modelului îl reprezintă farurile LED MATRIX,care fară absolut nici o exagerare ,iți oferă o iluminare optimă a drumului pe timp de noapte și arată și foarte bine.

Ne-a plăcut foarte mult și suspensia care trece fară zgomote sau vibrații peste unele denivelări întâlnite pe drumurile din România.

Am simțit uneori lipsa unui buton „sport” pentru cutia de viteze ,însă pentru senzații tari spre foarte tari ,vă recomand GSi ul pe benzină.

Departe de a fi leneși, cei 210 cp ai motorului diesel sunt mai puțin gurmanzi,am reușit un consum mixt de 8,6l în condițiile în care nu am mers “la consum”. Fară să epateze ,Opel Insignia Grand Sport rămâne o mașină care iți oferă confort maxim și cu o motorizare configurată corect,putere suficientă pentru orice situație pe care vrei să o depășești fară emoții în trafic în limitele unui condus responsabil.

Test Piese și Mașini

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Poze din test drive.

Detalii tehnice model test:

Viteză maximă 233 / 233 km/h

Acceleraţie 0-100 km/h 7,9 / 7,8 sec

Nr. cilindri 4

Capacitate cilindrică 1956 cm3

Putere maximă 210 CP

Cuplu maxim 400 Nm

Combustibil Diesel Consum

Combinat 7,0 / 7,1 l/100km

Consum Urban 9,3 / 9,4 l/100km

Consum Extra urban 5,7 / 5,8 l/100km

Emisii reduse EURO6 Emisie CO2 184 / 187 g/km

Transmisie automată cu 8 viteze

Capacitate compartiment bagaj 490-1450

Înălţime 1445 mm Lungime 4910 mm

Ampatament 2829 mm Lăţime (cu/fără oglinzi) 2093/1863 mm

Ecartament (faţă/spate) 1607/1610 mm

Masă proprie incl. şofer 1772 kg

Sarcină utilă 543

Dotări Pachet Exclusive:

-Covorașe Deluxe; Portiere iluminate; Multimedia Navi Pro; Volan îmbrăcat în piele; Inscripționare „Exclusive”) Tapițerie piele/piele eco „Siena II”, perforată, Jet black, AGR Șofer & Pasager Jante aliaj, 8.5 J x 18, Design multi spițe, Bi-color Pachet Innovation 2 – Pachet izolare fonică,geamuri laminate; deschidere și pornire fară cheie Pachet iarnă 1 – ( Parbriz încălzit) Volan cu încălzire – 250.00 € Volan în 3 spițe îmbrăcat în piele Pale Gold Met Încărcare wireless pentru dispozitive mobile; Ecran instrumente bord superior 8″ Head-up display; Sistem de alarmă; Multimedia Navi Pro Sistem audio premium Bose Pachet Bi-Xenon premium- AFL: Faruri LED Matrix, Far de control fără lumină, Faruri adaptive faţă (AFL) Sistemde reglare automată a farurilor Pachet de asistență șofer 2: Pachet asistență la condus 1 Senzor pentru atenuarea coliziunilor, atenuare cu asistență inteligentă la frânare, Regulator de viteză automat, Cruise Control automat cu limitator de viteză

Recunoaștere semne de circulație Pachet asistentă șofer 2: Park & Go „Light”: Pachet tehnologie Park and Go 4 Indicator de direcție pentru senzorul de direcție spate, alertă de trafic, senzor detectare obstacole laterale, asistent parcare, faţă şi spate, cameră de mers înapoi, pentru asistență la parcare) Trapă electrică transparentă Pachet asistentă șofer 3 Indicator de direcție pentru senzorul de direcție spate, alertă de trafic; Senzor detectare obstacole laterale;Sistem avansat de asistență la parcare, direcție semi-automată; Cameră 360 grade; Cod de viteză Opel Vehicles Special, Rüsselsheim

Preț: 32 850,00 € TVA inclusă
Preț model testat: 45 465,00 € TVA inclusă

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS