Confidenţialitate

Cristian Popescu Piedone, pus sub acuzare de procurorii DNA în dosarul Colectiv

Fostul primar al sectorului 4 este urmărit penal în dosarul în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu legat de emiterea autorizației de funcţionare a clubului Colectiv.

Astăzi, procurorii au ridicat noi documente de la Primăria sectorului 4, Administrația financiară, Registrul Comerțului și ISU.

În dosarul “Colectiv” , DNA a început urmărirea penală in rem pentru fapte pe care le-ar fi săvârșit persoane cu atribuții de decizie și avizare din Primăria sectorului 4, acuzațiile fiind de abuz în serviciu și fals intelectual.

“În calitate de funcționar public — ca primar al sectorului 4 București, Cristian Popescu Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu” – susține DNA. Practic, fostului edil i se impută încălcarea dispozițiilor privind apărarea împotriva incendiilor, prin faptul că a emis acordul și autorizația de funcționare necesare desfășurării activității Clubului Colectiv fără ca acesta să îndeplinească cerințele legale.

Anchetatorii afirmă că, prin aceste fapte, au fost vătămate drepturile și interesele legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei, iar administratorii Colectiv Club au putut desfășura activități de alimentație publică si au obținut un folos necuvenit de 62.300 lei, arată DNA.

Cristian Popescu Piedone și-a dat demisia miercuri, după ce chiar în seara incediului din club declara că nu are ce să-și reproșeze în eliberarea actelor de funcționare a localului.