Confidenţialitate

Piața Victoriei: Participanții la manifestație se pregătesc să creeze un steag uriaș al Uniunii Europene

Un nou miting are loc în această seară, în Piața Victoriei din Capitală!

La ora 21.00, manifestanții vor crea un steag uriaș al Uniunii Europene. Ei spun că în acest fel vor sărbători prima victorie: abrogarea și de către Parlament a controversatei ordonanțe 13.

Manifestații similiare vor avea loc și în Cluj și Brașov.

Participanții la manifestație sunt invitați sa aducă foi colorate în albastru, pentru ca multimea să creeze un steag de mari dimensiuni al Uniunii Europene.

Inițiatorii acțiunii, reprezentanții grupului „Corupția ucide”, au anunțat pe rețelele sociale că este nevoie de voluntari care să ajute la susținerea celor 12 stele ale steagului blocului comunitar. Pentru o singura stea este nevoie de 10 persoane. Cei care doresc sa ajute, sunt asteptati in aceasta seara, la ora 20:00, in Piața Victoriei, in fata clădirii BRD. Steagul va fi format la ora obișnuită, ora 21.
Acum două saptamani, pe 12 februarie, mulţimea din Piaţa Victoriei a format un „tricolor uman”.

Oamenii şi-au aprins lanterne sau bliţurile telefoanelor. În mulţime au fost împărţite coli A 4 în culorile roşu, galben şi albastru. Mulţi manifestanţi veniseră îmbrăcați în geci în aceste culori; ei s-au aşezat în mai multe rînduri, în funcție de culori, în trei zone ale Pieței.

Peste 30.000 de oameni au manifestat atunci împotriva Guvernului Grindeanu în Piaţa Victoriei.