Confidenţialitate

Piața Victoriei: Medicul Alexandru Rafila, despre gripa din România | AUDIO

Numărul cazurilor de gripă a crescut simţitor în România, cu 20% faţă de săptămâna trecută, a declarat Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, în emisiunea Piaţa Victoriei de la Europa FM.

“Cifrele au mișcat destul de rapid față de săptămâna precedentă și am ajuns la valori asemănătoare cu cele care existau în aceeași săptămână a anului trecut. Mai mult, circa 50 la sută din probele care au fost testate au fost pozitive, iar aceste elemente – creșterea aceasta bruscă, cu mai mult de 20 la sută, și un număr mare de probe pozitive – sugerează că discutăm de prima săptămână epidemică, fără să fie însă declarată epidemie. Epidemia este declarată atunci când există trei săptămâni epidemice consecutive”, a precizat doctorul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bucureştenii care merg cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul pot primi de mâine măști medicale, pentru a diminua efectele răspândirii virusului gripal în mijloacele de transport în comun.

În prima zi vor fi disponibile circa 100 de mii de măști, prin intermediul celor 220 de centre de vânzarea biletelor, celor 300 de controlori și al soferilor. Cele mai multe măşti vor fi disponibile la centrul de vânzare de la terminalul Sosiri al Aeroporului Internațional „Henri Coandă”.

În funcție de necesități, Societatea de Transport București anunţă că va suplimenta cantitatea de măști.

La emisiunea Piaţa Victoriei, medicul Alexandru Rafila a explicat cum ne poate ajuta purtarea unei măşti de protecţie:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.