PIAȚA VICTORIEI | Florin Cîțu despre rectificarea bugetară: Nu se vor opri proiecte

Prin rectificarea bugetară negativă anunțață de Guvernul PNL, Ministerul Educaţiei pierde 2 miliarde de lei. Erau bani alocați pentru programul tabletelor scolare – promis de fostul ministru Ecaterina Andronescu, dar care nu a fost semnat nici pana azi.

Se vor tăia bani şi de la Interne, Agricultură și Fonduri Europene – de la proiectele cu finanțare externă nerambursabilă.

„Nu se vor opri proiecte”, a spus Ministrul Finanțelor – Florin Cîțu, în emisiunea Piața Victoriei de la Europa FM. Totodată, acesta a dat vina pe fostul guvern – care s-ar fi bazat pe o supraestimare a bugetului pentru anul acesta.

“Nu este un proiect care este în derulare, de investiții, și noi am venit și am spus, stop proiectul. Nu-i adevărat. Aici sunt – din cei 3.18 miliarde de lei venituri, care nu s-au făcut – aproape 8 miliarde sunt pe fonduri europene, proiecte nefăcute. Dacă facem proiectul respectiv, astea-s veniturile de la fondurile europene, astea-s cheltuielile și e ok. Dar dacă n-au semnat nimic pe aceste proiecte?!”, a spus Cîțu în emisiunea Piața Victoriei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primesc mai mulți bani Ministerul Muncii, aproape 4 miliarde de lei, dar și Ministerul Sănătăţii, aproximativ 3 miliarde de lei pentru completarea bugetului de asigurări sociale de sănătate.

Florin Cîțu a spus la Europa FM că fără această rectificare, nu ar fi avut de unde să plătească pensiile și ajutoarele sociale.

„A trebuit să punem bani pentru pensii, pentru salarii, pentru indemnizații pentru copii, pentru medicamente, concedii medicale. Aici sînt bani care nu existau în buget. Dacă nu exista această rectificare bugetară, erau ministere unde nu se puteau plăti pensiile sau salariile. Unele chiar de siguranță națională”, susține Florin Cîțu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS