Confidenţialitate

Piața Victoriei, cu Mona Nicolici: Ce mai înseamnă bunăstarea copiilor noștri în aceste vremuri? Cum se vede fericirea prin ochii lor? | VIDEO

Ce mai înseamnă bunăstarea copiilor noștri în aceste vremuri? Cum se vede fericirea prin ochii lor?

Acestea sunt două dintre întrebările pentru care Mona Nicolici caută răspunsuri în această seară, în emisiunea Piața Victoriei, de la ora 18:15, în direct pe frecvențele Europa FM și video pe pagina de Facebook Europa FM și europafm.ro.

Stăm de vorbă cu Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România, și pornim discuțiile de la concluziile raportului ”Bunăstarea copiilor din mediul rural în 2020”, lansat de Fundația World Vision România. Unu din 14 copii (7%) afirmă că are o viață rea.

Mai mult, copiii și tinerii de toate vârstele, de la grădiniță la liceu, din 80% dintre gospodării muncesc în gospodărie, fac curățenie, îngrijesc animalele sau au grijă de alți membri ai gospodăriei. Un sfert dintre ei spun că nu sunt ajutați de nimeni când nu știu să-și facă tema pentru acasă, iar 8% raportează chiar că nu are cine să îi îngrijească atunci când sunt bolnavi.

Doar jumătate dintre adulții din mediul rural cunosc dreptul copiilor la protecție și doar o treime dreptul copiilor la liberă exprimare.