Piaţa Victoriei, cu Alice Iacobescu: (Ne)siguranţa copiilor pe internet – VIDEO

Piaţa Victoriei de astăzi va fi o emisiune interactivă, cu ascultătorii în direct.

Tema de discuţie este (ne)siguranţa copiilor pe internet. Punctul de plecare al discuției va fi infograficul platformei oradenet.ro, referitor la modul în care copiii din România folosesc internetul și la riscurile la care sunt expuși online.

Conform acestuia, peste un sfert dintre copiii cu acces la internet petrece mai mult de șase ore online într-o zi obișnuită de școală. La fel de mare este și numărul copiilor care au încercat fără succes să petreacă mai puțin timp online.

Covârșitor de mare (87,4%) este numărul elevilor care își petrec pauzele de la școală navigând pe internet.

Aproape toți, 99% mai exact, folosesc Facebook, YouTube, Instagram și WhatsApp la școală.

În ceea ce privește activitatea online, două treimi dintre copiii cu acces la internet caută informații pentru școală și învață lucruri de interes din tutoriale și articole.

Situațiile de risc sunt nelipsite pe internet, astfel că peste jumătate dintre copii au fost hărțuiți ori s-au simțit inconfortabil ca urmare a ceva ce au văzut online, în timp ce 43% au văzut sau au primit mesaje cu caracter sexual.

Cât de util, dar şi cât de periculos poate fi internetul? Cum găsim echilibrul când vrem să le limităm accesul online copiilor?

Despre beneficii şi riscuri, astăzi, la Piaţa Victoriei. Alice Iacobescu o are invitată pe Teodora Stoica, coordonator al programului oradenet.ro al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Piaţa Victoriei, în direct cu ascultătorii Europa FM, de la 18.15.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS