Piața Victoriei: Ascultătorii, în dialog cu Adriana Nedelea și Cristian Tudor Popescu. Ce își doresc de la viitorul Guvern? | VIDEO

La ce vor duce consultările politice de la Cotroceni, între președintele Klaus Iohannis și liderii partidelor parlamentare? Se vor înțelege? Ce majoritate vom avea și ce ne dorim de la noul Guvern?

La aceste întrebări au avut ocazia de a răspunde ascultătorii Europa FM, în dialog cu Adriana Nedelea și gazetarul Cristian Tudor Popescu, în Piața Victoriei.

Alex, București: Sunt foarte dezamăgit de ce se întâmplă. Lucrul acesta, cu coalițiile, nu cred că funcționează la noi, cu cât sunt mai multe partide, e și mai greu. Unul din ele e UDMR, în care nu am încredere, mă refer pe termen lung, ținând cont de ce s-a întâmplat în trecut. Politicienii români nu reușesc să unească oameni, mai mult să dezbine. Domnul Cîțu e un profesionist, dar nu cred că are ce-i trebuie ca să fie prim-ministru. Mi-aș fi dorit să existe mai multă unitate, mai ales în perioada asta grea. Nu cred că va exista o coaliție pentru patru ani. De la noul Guvern îmi doresc să facă reforme.

Gabi, Constanța: Mi-e greu să spun dacă se vor înțelege, probabil că da, pentru că teama de eșec e mult prea mare. Ce nu am auzit discutându-se: votul, adică ce ai de gând să faci să ușurezi votul în sine și, eventual, să-l digitalizezi, și ce ai de gând să faci să oprești defrișările, să ajuți mediul înconjurător.

Daniel, Craiova: În ultimii 30 de ani, niciun demnitar nu a dorit binele acestui stat, acest lucru a dus la această situație și anume că oamenii nu au încredere, nu ies la vot sau politicienii îi împiedică în mod intenționat. Dacă toată lumea ar vrea să facă bine, ar mai fi bătaie pe șefia Camerei? Cel mai bun lucru este că nu se face repede Guvernul. Între toate lucrurile rele, ăsta a fost cel mai mic, această uniune între PNL și USR, a dispărut în sfârșit PSD din această imagine.

Și pentru că Daniel a vrut să afle de ce Cristian Tudor Popescu nu a dorit să intre în politică, gazetarul i-a răspuns: „Știu foarte bine cum se face politica și cum se câștigă în politică. Tocmai pentru că știu foarte bine nu am intrat în politică. Trebuie să spui: „români, vă iubesc”, nu poți să candidezi la ceva fără să spui: „români, vă iubesc”. Ori, eu, se întâmplă să detest o bună parte din acest popor, sau, o rea parte din acest popor. Nu pot să mint în halul ăsta.”

Ciprian: Nu pare dramatic, există în istoricul Europei niște guverne care au stat în neclaritate luni bune. Ce-mi doresc de la situația asta și de la partide: ca toată lumea să facă cât mai repede și să construiască ceva, ne-am săturat de discuții și de așteptări. Sunt ușor îngrijorat de populismele din alegeri și poate să aibă niște consecințe nefaste. Mă aștept de la ei să ia în serios acest portofoliu de la Mediu, să nu mai fie o Cenușăreasă Ministerul Mediului.

Tomas: Sunt un reality show aceste consultări televizate, și unul de proastă factură. Totul se învârte în jurul funcțiilor. Speranțe mari nu am, sincer, sunt dezamăgit. Nu cred că vom avea un guvern care să reziste foarte multă vreme.

Urmăriți în continuare emisiunea integrală:

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS