Confidenţialitate

Piața Obor: Un tânăr de 17 ani a deschis un MUZEU al BUNICII la Măguri Răcătau

Iorgu Ianuși ni-l prezintă pe tânărul clujean care, la doar 17 ani, a deschis un MUZEU al BUNICII la Măguri Răcătau, județul Cluj. A strâns obiecte de la cei apropiați și de la oameni din sat și, cu timpul, a reușit ce visase: să aibă această „Căsuță a Bunicii”, locul în care mergi când vrei să-ți amintești de copilărie și de traiul la țară.

Casa bunicilor, dragul și dorul de ei, rămân lucruri sfinte pentru mulți dintre noi. De o căsuță în care sunt strânse amintiri dragi, de pe vremea bunicilor, are grijă Tudor Mihai Chechedi, un tânăr de 17 ani din satul Racătău, comuna Măguri Răcătău, județul Cluj. Tudor urmează seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

De câțiva ani se străduiește, și a reușit: a deschis un muzeu, „Căsuța bunicii”, în care a adunat, obiecte vechi folosite cândva în traiul de zi cu zi. L-au ajutat și familia și sătenii, iar acum are o colecție impresionantă, de la perne, la costume, covoare și alte obiecte care decorează o căsuță tradițională.

Are drag de obiectele din muzeu pentru că toate au o poveste, spune Tudor, într-un reportaj publicat de „Iosif pe coclauri”.

Tudor întâmpină turiștii cu mare drag, și îi așteaptă cu nenumărate povești și întâmplări.  „Căsuța bunicii” își așteaptă vizitatorii la Măguri Răcătău.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.