Confidenţialitate

Piața Gorjului din București, închisă de ANPC în zona de tarabe | AUDIO

Piața Gorjului din Capitală a fost închisă de Protecția Consumatorului în zona de tarabe. Printre neregulile descoperite: gropi în asfalt și tarabe ruginite care îi pun în pericol atât pe vânzători, cât și pe clienți. 

Șeful ANPC, Horia Constantinescu: Tarabele, construcțiile au rămas și sunt într-o stare deplorabilă

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Tarabele, toate construcțiile ce ar trebui să ofere adăpost producătorilor și produselor puse pe piață de aceștia – și mă refer la producătorii români – au rămas și sunt într-o stare deplorabilă, reprezentând chiar un pericol atât pentru cei despre care vorbeam, cât și pentru consumatori. Gândiți-vă că piețele sunt dedicate persoanelor în vârstă. Dacă aleile de circulație sunt pline de gropi, deasupra acestora lucrurile stau să cadă de rugină și din cauza tuturor crăpăturilor și situațiilor de genul celor care ar putea să reprezinte clar un pericol, cu siguranță piețele în felul acesta nu mai pot funcționa”, a explicat șeful ANPC, Horia Constantinescu.

Horia Constantinescu: Am crezut că este un cimitir de insecte în vitrina de frig unde ținea mezelurile

În plus, inspectorii au descoperit și nereguli în ceea ce privește igiena. Mai exact, vitrine frigorifice murdare.

„La unul dintre operatorii economici am crezut că este un cimitir de insecte în vitrina de frig unde ținea mezelurile, motiv pentru care și acestuia i-a fost oprită temporar funcționarea până la remedierea deficiențelor. Sunt mult mai multe locațiile ce au primit pe lângă sancțiuni și astfel de măsuri. Aștept să se finalizeze operațiunea și vom avea atunci mai multe date”, a mai spus Horia Constantinescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și în aprilie 2020, în timpul pandemiei, Piaţa Gorjului a fost închisă de ANPC, pe motiv că nu erau respectate regulile anti-Covid impuse de Guvern.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Citește și: Prahova: Poluare cu petrol pe râul Lopatna | AUDIO