Confidenţialitate

Piața asigurărilor RCA, zguduită de posibilul faliment al City Insurance | AUDIO

Piața asigurărilor RCA este zguduită de posibilul faliment al City Insurance. Astfel, în urma acestei situații – ceilalți jucători de pe piața au crescu prețul polițelor RCA în ultimele zile. Sunt creșteri și cu 400 de lei la unele firme de asigurare pentru o poliță valabilă pentru 6 luni.

Mulți șoferi ale căror polițe RCA expiră în această perioadă… se plâng că în ofertele primite de la brokeri prețurile au crescut – este și cazul Danielei care a trebui să-și reînoiască asigurarea în această lună.

”Am constatat o creștere semnificativă a poliței RCA pentru autoturism. În februarie 2021 am cheltuit suma de 266 de lei pentru o poliță valabilă 6 luni, iar în luna septembrie am plătit suma de 412 lei pentru o poliță valabilă pe o perioadă de 6 luni.”

Într-o analiză pentru HotNews.ro –  un broker de asigurări susține că ceilalți jucători de pe piața profită de incertidinea în care se află situația City Insurance privind falimentul – este cea mai mare companie de pe piață în acest moment.

În următoarele zile – Autoritatea de Supraveghere Financiară ar urma să ia o decizie în cazul City Insurance. Până atunci – se pot face în continuare polițe cu această companie. În cazul în care se va decide falimentul – cei care au deja polițe active la City Insurance vor fi în continuare asigurați și nu vor avea probleme până la expirarea poliței.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mihai Bucureșteanu